PCKR flyttes fra fredag til lørdag

Polar Circle Kayak Ramble (PCKR) er flyttet fra fredag/lørdag til lørdag/søndag.

Vi setter sikkerheten først, og har besluttet å forskyve PCKR én dag. Årsaken er ei værmelding som tyder på at vinden kan bli sterkere enn 8 sekundmeter på fredag, som er vår grense for padling over åpne havstykker.

Meldingene for lørdag og søndag tyder på greie forhold, og har derfor bestemt oss for å forskyve starten fra fredag formiddag til lørdag formiddag. Vi starter da turen på Bolga i stedet for på Ørnes.

Og, det er fortsatt mulig å melde seg på 🙂

Deltakerne kan da reise til Bolga med NEX 1, som går fra Bodø fredag 16.15 (nye ruter) og fra Ørnes 17.45. Husk å bestille plass til kajakken på Nordlandsekspressen på forhånd. Ta kontakt dersom du har behov for å leie kajakk/utstyr, så fikser vi det.

Siste mulighet for å komme seg til Bolga fredag er med ferga, som går på signal dersom noen med bil ringer og ber om det.

En familievennlig padlefestival


Padlere på vei tilbake til Bolga – Foto: Åge Hansen

Bolga Padlefestival er et familievennlig treff der målet er å dele padlegleden innenfor trygge rammer. 

Bolga Padlefestival skal speile det padling handler om – det gode liv mellom Nord-Helgelands mange holmer og skjær. Dette området er et sant paradis for padlere, med sine kritthvite strender, krystallklare vann og muligheten for nærkontakt med fugler og sjødyr.

Padlegleden deles best sammen, på rolige turer med tid til å prates, og til å nyte naturen og den gode følelsen av å være til stede. Padleturene er derfor lagt opp slik at også de som nylig har gått grunnkurs skal føle seg velkomne. Unntaket er Polar Circle Kayak Ramble, som er en lengre padletur over to dager.

Vi har også et tilbud til dem som ikke skal eller kan padle, som turer på land med guide, yoga, lek og moro. Og søndag arrangerer vi en underholdende og publikumsvennlig konkurranse.

Eget program for ungdom
Vi legger særlig vekt på at ungdom skal få med seg fine opplevelser fra Bolga Padlefestival. Når vi sier at arrangementet har en familieprofil, forplikter det oss til å sikre at også de unge skal ha det trygt og fint gjennom hele døgnet.

Vi har egne aktivitetsledere som skal sikre at ungdommene har det gøy og er trygge når de er i kajakken og deltar i ungdomsprogrammet. Og på land vil ungdommene alltid vite hvem de skal forholde seg til.

Vi har HMS-systemer som skal sikre at vi alltid vet hvilken aktivitet den enkelte deltar på. Ungdom som ikke er i følge med en foresatt må i tillegg forplikte seg til å orientere en ansvarlig voksen om hvor de kommer til å være, også på kveldstid. Vi vil også sørge for at alle ungdommer får overnatte under trygge forhold.

Og her finner du våre priser og skjema for påmelding.

Last ned vår brosjyre.

Padlebilder
Christian, Tuva og Madeleine – Foto: Johan Votvik

Bo sammen på Bolga

Bolga Brygge tilbyr overnatting i sjøhus, lavvoer og teltplasser med tilgang til dusj og toalett.

Turist-side-04
Foto: Johan Votvik

Ta kontakt med Helén Lidqvist på telefon 971 77 608 for tilbud om sengeplasser innomhus og i Bolga Brygges lavvoer.

– Jeg har holdt av 44 sengeplasser i dobbeltrom i sjøhusene til Bolga Padlefestival, og har også to lavvoer med innlagt varme, sier Helén.

Den ene lavvoen har seks sengeplasser, og den andre, som er en suite, har dobbeltseng og luksuriøst inventar.

I hvert av sjøhusene er det fire dobbeltrom med adskilte senger, og et felles oppholdsrom med kjøkken. Fiskebrygga har seks sengeplasser (mulighet for åtte).

Klikk her for informasjon om priser og kontaktinformasjon.

Bolga
Foto: Bjørn Joachimsen

Teltcampen blir satt opp på et jorde i strandkanten rett bak sjøhusene.

Teltcamp med lavvoer
Teltcampen finnes ved sjøen bak Bolga Brygge, der det er tilgang på dusj og toaletter.

Her rigger vi til felles uterom med bålplass og sittebenker, og lavvoer der vi kan trekke oss tilbake til de sene kvelders trivelige samtaler.

– Vi holder restauranten åpen for dem som heller vil sitte inne, sier Helén.

En unik mulighet for ungdom

Bolga Padlefestival har en egen aktivitetspakke for ungdom, basert på hva ungdom selv ønsker å oppleve og være med på.

For ungdom som har liten eller ingen erfaring med padling tilbyr vi grunnkurs i havpadling 1. – 3. mai, til en svært lav pris (200 kroner). Kurset pågår innaskjærs ved Ørnes.

Det skal heller ikke koste skjorta for ungdom å være med på padlefestivalen (3. til 5. mai). Her kan vi takket være gunstige sponsoravtaler tilby en rabatt på hele 700 kroner per deltaker under 18 år. Det koster faktisk bare 250 kroner å være med her, inkludert middag under bli-kjentkvelden på ankomstdagen. I tillegg er festmiddagen lørdag sponset med 150 kroner per ungdom. Total ungdomsrabatt: 850 kroner.

Og på toppen av det hele kan vi i samarbeid med padleklubben Den Stille Fjerding tilby svært rimelig utleie av kajakker med drakter og sikkerhetsutstyr.

Etter middag fredag og festmiddagen lørdag kan ungdommene ha det gøy i skolens gymsal i trygge, alkoholfrie rammer.

Lørdag er den store padledagen, da de voksne legger ut på lengre turer. Vi vet at ungdom har andre behov, og tilbyr derfor et eksklusivt opplegg der vi legger vekt på å ha det trygt og morsomt.

På programmet står Rull og tull, lunsj i det fri, en spennende ekskursjon til en lokal severdighet og et morsomt padlecirkus som skal filmes og vises under festmiddagen lørdag kveld. Ungdommene skal ha det trygt, og vi er så heldige å ha fått Kristin Fjukstad Heimtun fra Bodø Kajakklubb og Kristin Nordhus Karlsson fra Helgeland Padleklubb som aktivitetsledere for ungdommene.

For foresatte og familie som ønsker å være til stede på Bolga, og som ikke padler, kan vi tilby en allsidig aktivitetspakke lørdag.

Og her finner du priser og skjema for påmelding.

Opplegget er utviklet i samarbeid med padleklubben Den stille Fjerding, Ungdomsgruppa, Bolga Brygge og Bolga-samfunnet.

Nå er programmet for 2019 klart

Programmet for Bolga Padlefestival – PCKR er nå i all hovedsak klart, med en familieprofil i tråd med formålet.

Fredag 3. mai samles vi til en trivelig aften ved bålet etter å ha tatt oss fram til denne øyperlen på én av tre måter. Enten med hurtigbåt eller ferge, i kajakk som deltaker i Polar Circle Kayak Ramble (PCKR) eller i gruppen som skal padle fra Tukthuset til Bolga.

Lørdag deler vi oss i fire grupper. For vi har et eget tilbud på land som skal friste dem som ikke skal padle og et særskilt tilbud til ungdom, i tillegg til PCKR og padleturen blant Bolgas holmer og skjær, der vi også kan tilby brottpadling.

Ungdomsprogrammet er lagt opp slik at det skal være trygt og gøy, med aktiviteter på både land og hav. Stikkordene er korte padleturer, morsomme opplevelser og et alkoholfritt tilbud for de sene kveldene.

Søndag formiddag har vi gleden av å invitere til Polar Circle Kayak Games, en morsom og publikumsvennlig konkurranse med flere elementer. Deltakerne utfordres blant annet på både padleteknikk, egenredning og balansekunst.

Last ned vår brosjyre

Legg også merke til at vi tilbyr kurs for padlere i forkant. NPF Grunnkurs Hav helgen før og NPF Teknikkurs Hav og NPF Grunnkurs Hav for ungdom 1. – 3. mai.

Sandskjær
Padleturen blant Bolgas holmer og skjær skal etter planen ende her. Foto: Åge Hansen